Σάββατο 2 Ιουνίου 2012


Τι είναι η σηπτική αρθρίτιδα?

Σηπτικός, ή μολυσματικών, αρθρίτιδα είναι λοίμωξη από μία ή περισσότερες αρθρώσεις από τους μικροοργανισμούς. Κανονικά, η κοινή λιπαίνεται με μια μικρή ποσότητα υγρού που αναφέρεται ως αρθρικό υγρό ή από κοινού ρευστό. Η κανονική κοινή ρευστό είναι στείρο και, αν αφαιρεθούν και να καλλιεργούνται στο εργαστήριο, Δεν μικρόβια θα βρεθεί. Με σηπτική αρθρίτιδα, μικρόβια είναι αναγνωρίσιμα σε επηρεαζόμενη από κοινού ρευστό.
Πιο συχνά, σηπτική αρθρίτιδα επηρεάζει μια ενιαία κοινή, αλλά μερικές φορές περισσότερες αρθρώσεις εμπλέκονται. Οι αρθρώσεις που επηρεάζονται ποικίλλουν κάπως ανάλογα με το μικρόβιο που προκαλεί τη μόλυνση και την προδιαθεσικοί παράγοντες κινδύνου του προσώπου που αφορά. Σηπτική αρθρίτιδα καλείται επίσης λοιμώδη αρθρίτιδα.


Σηπτική αρθρίτιδα
* Σηπτική αρθρίτιδα είναι λοίμωξη από μία ή περισσότερες αρθρώσεις από τους μικροοργανισμούς.
* Σηπτική αρθρίτιδα μπορεί να προκληθεί από βακτήρια, ιούς, και τους μύκητες.
* Κίνδυνοι για την ανάπτυξη της σηπτικής αρθρίτιδας περιλαμβάνονται η λήψη ανοσο-καταστολή φάρμακα, ενδοφλέβια κατάχρηση φαρμάκων, παρελθόν νόσος των αρθρώσεων, τραυματισμό ή χειρουργική επέμβαση, και τις υποκείμενες ιατρικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων του διαβήτη, αλκοολισμός, δρεπανοκυτταρική αναιμία, ρευματικά νοσήματα, και διαταραχές του ανοσοποιητικού ανεπάρκεια.
* Τα συμπτώματα της σηπτικής αρθρίτιδας περιλαμβάνουν πυρετό, ρίγη, καθώς και πόνος στις αρθρώσεις, πρήξιμο, ερυθρότητα, ακαμψία, και η ζεστασιά.
* Σηπτική αρθρίτιδα έχει διαγνωστεί με τον εντοπισμό μολυσμένων από κοινού ρευστό.
* Σηπτική αρθρίτιδα αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά και παροχέτευση των μολυσμένων κοινών υγρού από το κοινό.


Τι μικρόβια προκαλούν σηπτική αρθρίτιδα?

Σηπτική αρθρίτιδα μπορεί να προκληθεί από βακτήρια, ιούς, και τους μύκητες. Οι πιο κοινές αιτίες της σηπτικής αρθρίτιδας είναι βακτήρια, συμπεριλαμβανομένων των Staphylococcus aureus και αιμόφιλο ινφλουέντζας. Σε ορισμένες “υψηλού κινδύνου” ιδιώτες, άλλα βακτήρια μπορεί να προκαλέσουν σηπτική αρθρίτιδα, όπως το E. coli και Pseudomonas spp. σε χρήστες ενδοφλέβιων φαρμάκων και των ηλικιωμένων, Neisseria gonorrhoeae σε σεξουαλικά ενεργές νεαρούς ενήλικες, και ειδών της Salmonella. σε μικρά παιδιά ή σε άτομα με δρεπανοκυτταρική νόσο. Άλλα βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν σηπτική αρθρίτιδα περιλαμβάνουν Mycobacterium tuberculosis και το spirochete βακτήριο που προκαλεί η ασθένεια Lyme.
Οι ιοί που μπορούν να προκαλέσουν σηπτική αρθρίτιδα περιλαμβάνουν ηπατίτιδα Α, B, και C, παρβοϊό B19, έρπητα των ιών, HIV (AIDS ιού), HTLV-1, αδενοϊός, ιών Coxsackie, παρωτίτιδα, και ο ιός Έμπολα. Οι μύκητες που μπορούν να προκαλέσουν σηπτική αρθρίτιδα περιλαμβάνουν histoplasma, coccidiomyces, και Blastomyces.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου