Σάββατο 2 Ιουνίου 2012



Θεραπεία  λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού ….
Τα αντιβιοτικά είναι οι κύριες επιλογές θεραπείας για την λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού. Επιλογή των αποτελεσματικών αντιβιοτικών συνάρτηση με τη διάρκεια της νόσου, την ηλικία του μολυσμένου ατόμου και της σοβαρότητας των βρογχικών λοίμωξης είναι σημαντική.
Αμοξικιλλίνη και κλαβουλανικό οξύ είναι το καλύτερο φάρμακο για τη θεραπεία της λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού. Απλό αμοξικιλλίνης ενδέχεται να αποτύχει στη θεραπεία της LRTI, καθώς η πιθανότητα της καταστροφής από την betalactamases είναι υψηλή. Κλαβουλανικό οξύ είναι το β-αναστολέα lactamse αποτρέπει την καταστροφή των αντιβιοτικών πενικιλλίνη. Έτσι, το κλαβουλανικό οξύ βελτιώνει τη δραστικότητα της αμοξικιλλίνη και καλύτερα στη θεραπεία λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού. Αν αμοξικιλλίνη δίνεται μόνο του, οι πιθανότητες ανάπτυξης ανθεκτικότητας από τα βακτήρια είναι υψηλή.
Ambroxol δίνεται μαζί με αντιβιοτικά, βοηθά στην καλύτερη διείσδυση των αντιβιοτικών στους ιστούς των πνευμόνων.
Τα αντιβιοτικά πρέπει να δοθεί για πέντε με επτά ημέρες για τη θεραπεία της λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού.
Από του στόματος χορήγηση φαρμάκων σε παιδιά και βρέφη είναι πολύ δύσκολη. Η ορθή διοίκηση δοσολογία βοηθά στην καλύτερη αντιμετώπιση της λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου